Hasonlóan a szegedihez, úgy a kalocsai paprikának is nagy múltja van Magyarországon: már a huszadik század kezdetén megkezdődött paprikatermelés és a fűszerek készítése, amely mára hungarikummá nőtte ki magát. Kalocsa az ország fűszertermelésének mintegy 40 százalékáért felel, valamint az országon kívülre is nagy mennyiségben szállítanak kalocsai paprikát.

Magyar paprika Kalocsáról

A magyar gasztronómiában a kalocsai paprika meghatározó szereppel bír, ízléstől és ételtől függően pedig több változat is megtalálható belőle. Ismerkedj meg a kalocsai paprika különböző változataival!

Kalocsa Aranya

A Kalocsa Aranya névvel ellátott őrlemény a legjobb minőségű kalocsai paprika. Ez a csípős és enyhe verzióban egyaránt megvásárolható fűszer a legkiválóbb ízt és a legszebb színt adja az ételeknek. Ha az ember Magyarországra látogat, egy ilyet érdemes magával hazavinnie.

Különleges

Hasonlóan Kalocsa Aranyához, a különleges őrlemény is kapható csípős, illetve nem csípős kiszerelésben. Ennek az őrleménynek élénk píros színe és különösen intenzív íze van, ezért az egyedibb ízek kedvelőinek ajánlott.

Kóser paprika

A kóser paprika szintén kiváló választás, ha az ételnek szép, jellegzetes piros színt kívánsz kölcsönözni. A csípős és enyhe változatokban egyaránt elérhető kóser paprika egyedisége, hogy különleges csomagolásban kapható, és mindegyik bélyegzővel, illetve egyedi sorszámmal van ellátva.

Csemege

A csemege paprika az egyik legnépszerűbb őrlemény, amely a legtöbb magyar háztartásban megtalálható. Kiválóan ízesíti az összes tradicionális magyar ételt, legyen szó csirkepaprikásról, gulyásról vagy bármilyen pörköltről.

Édesnemes

Szinten a legnépszerűbb fűszerek egyike, az édesnemes azonnal megismerhető sötétpiros árnyalatáról és éles illatáról. Ez a változat egyáltalán nem csípős, így ideális lehet azoknak, akik nem kedvelik az erős ízeket. Pörköltekhez és húsételekhez egyaránt tökéletes választás.

Rózsa

A rózsapaprika a különlegesebb őrlemények közé tartozik, amely azonnal megismerhető jellegzetes, fakópiros színéről, illetve a sárgás vagy sárgásbarna árnyalatáról. Éppen emiatt sokan kedvelik színező hatása miatt, ám az ízét sem érdemes alábecsülni: elsősorban birkából és nyúlból készült pörköltekhez ajánlják a felhasználását, enyhe csípőssége miatt pedig főként az erősebb ételek készítésére ideális.